WVM Bedrijfsartsen

Re-integratie

WVM

Re-integratie

Het voorkomen van verzuim is niet altijd mogelijk, ook wanneer u er alles aan heeft gedaan om het te verhinderen. Toch kan ieder van ons iets overkomen waardoor ziekteuitval  onvermijdelijk is. Daarom is het belangrijk om de werknemer zo snel mogelijk na de ziekmelding, positieve en professionele aandacht te geven. Met positieve aandacht wordt herstel gestimuleerd zodat de periode van ziekte niet nodeloos vertraging oploopt.

WVM Bedrijfsartsen zijn gesprekspartner van werknemer en werkgever. Het is belangrijk dat beide partijen gehoord worden om een verantwoord en goed re-integratieproces in gang te zetten waar beide partijen, werkgever en werknemer zich in vinden en waar beide eigen verantwoordelijkheid in dragen.

We willen dat de werknemer zo snel mogelijk weer met plezier aan het werk gaat. Gedurende het traject onderzoeken we de mogelijkheden van werk en het passend maken ervan. Er zijn vaak alternatieve werkzaamheden te vinden om de werknemer betrokken te houden en tegelijk zingeving te bieden.

Het kan ook zijn dat er naar alternatieven buiten de eigen organisatie moet worden gezocht (spoor 2).

Samen met de Arbeidsdeskundige komen we tot een passende oplossing voor werkgever en werknemer.